Septembrie: Start lucrări de toamnă!

Septembrie: Start lucrări de toamnă!
Calendarul ne spune că a început toamna, iar pentru gospodari asta înseamnă activitate intensă. Roadele așteaptă să fie culese și solul trebuie pregătit pentru recolta următoare. Deci, să o luăm pe rând.

Grădina de legume
Evident, e momentul să te bucuri de roadele muncii tale. Culege recolta!
Recoltează semințele care vor fi răsădite pentru recolta de legume a următorului an.
Poți planta soiurile de legume specifice toamnei: salată verde, spanac, conopidă, ceapă și usturoi verde, ridichi, etc.
Curăță terenul rămas liber și sapă grădina pentru a aerisi și afâna pământul.
Hrănește solul cu gunoi de gajd sau fertilizator.
Luna septembrie este perioada ideală pentru planificare grădinii și a plantelor pe care ți le dorești.

 

Pomii și arbuștii
Acum pomii au nevoie de o atenție deosebită. După recoltare, se curăță pomii și arbuștii de ramurile uscate, bolnave sau rupte. Se îndepărtează, de asemenea, mușchiul și mucegaiul de pe trunchiul pomilor.
În această lună se plantează tufele cu boabe. Acum se pot planta și aluni.
În plus, poți planta viță de vie pentru o recoltă bogată de struguri în anul ce urmează.

Gardul viu
Dacă dorești să amenajezi un gard viu în gradină, acesta este momentul ideal în care îl poți planta.
Dacă deja ai gard viu în curtea sau grădina ta, nu uita să îl tunzi și să îl aduci la forma dorită.

Compost
Cu toamna care bate la ușă, acum este momentul perfect pentru a instala un recipient pentru prepararea compostului în grădina ta. Nu doar că reprezintă un mod extraordinar prin care poți să-ți creezi propriul fertilizator, dar te ajută și să scapi de depozitarea deșeurilor. 

Gazonul
Septembrie, în comparație cu aprilie sau mai, este o lună mult mai potrivită pentru semănarea gazonului nou.
Îndepărtează frunzele moarte, pentru că acestea pot putrezi și pot deveni un focar de infecție pentru gazon. Folosește-le ca mulci în straturile de plante. Mucegaiul de frunze bine putrezit este bogat în nutrienți. Din acest motiv, este foarte benefic pentru solul grădinii. În cazul în care te decizi să le pui la compostat, adaugă-le în straturi subțiri în recipientul pentru prepararea compostului, în amestec cu alte materii organice.
Tot acum, gazonul necesită lucrări speciale de întreținere.
Acum se face scarificarea, adică scoaterea firelor uscate din peluză, pentru a asigura reîmprospătarea gazonului și creșterea firelor noi. Această operațiune se face cu ajutorul unui scarificator, în perioadele în care pământul este mai uscat. Dacă solul este umed, riscați să afectați și firele sănătoase.
După aceea, se efectuează aerarea gazonului, cu ajutorul unui aerator, care face mici găuri în pământ pentru a favoriza circulația aerului și a microorganismelor, ceea ce asigură condiții mai bune pentru absorbția de îngrășământ în sol.
Grădina de flori
Dacă vrei o explozie de culori la primăvară, septembrie este luna în care trebuie să plantezi bulbii de flori. Solul este cald, astfel că este luna ideală pentru a pune în pământ zambile, narcise, lalele, dar și arbuști care rămân tot timpul verzi.
De asemenea, în această perioadă se seamănă plantele anuale rezistente la frig, cum sunt albăstrelele, gălbenelele și toporașii, pentru a înflori în anul următor.
Plantează butașii de trandafiri, pune în ghivece soiuri de flori de toamnă, cu rezistență chiar și pe perioada iernii. Îndepărtează buruienile și plantele moarte din grădină. Deoarece multe buruieni își scutură, în această perioadă, semințele, este indicată plivirea lor începând din septembrie, pentru a te scuti de o muncă suplimentară în anul următor.

Lista e lungă, așa că în încheiere îți urăm ”Spor la treabă!” și te invităm în magazinul nostru să îți alegi sculele și uneltele potrivite.

Suport clienti Luni- vineri 09-17

+40770197566 contact@moment-tools.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!